x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump îi cere liderului suprem iranian „să fie atent la cuvintele sale”

Trump îi cere liderului suprem iranian „să fie atent la cuvintele sale”

18 Ian 2020   •   10:18
Trump îi cere liderului suprem iranian „să fie atent la cuvintele sale”

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a cerut vineri ayatolahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, să fie atent la ce vorbeşte, după o predică în care acesta din urmă a denunţat „clovnii americani”, care mint în „cel mai vicios” mod, relatează AFP.

„Aşa-numitul «lider suprem al Iranului», care nu mai este foarte suprem în ultima vreme, a spus lucruri neadevărate despre Statele Unite şi Europa”, a scris pe Twitter, Donald Trump.

„Economia lor se prăbuşeşte şi poporul lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele sale!”, a adăugat el.

În cursul unei rare predici rostite la moscheea Mosalla din Teheran, ghidul suprem i-a atacat în special pe europeni, pe i-a acuzat că sunt „valeţii” Statelor Unite în dosarul nuclear.

Predica sa a fost întreruptă de sloganurile „Moartea Americii” şi „Moarte Israelului” strigate de mulţimea care a ieşit din moscheea de pe esplanada din jur, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Statele Unite l-au ucis, la 3 ianuarie, pe general iranian Qassem Soleimani într-un atac cu dronă la Bagdad.

Ministrul pakistanez de Externe, Shah Mehmood Qureshi, a dat asigurări, vineri, în cursul unei vizite la Washington, că Teheranul încearcă să diminueze tensiunile cu Washingtonul. „Nu vor război, nu mai vor vărsare de sânge”, a spus el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump Ali Khamenei