x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump: Maduro ar putea fi răsturnat foarte rapid de armată

Trump: Maduro ar putea fi răsturnat foarte rapid de armată

26 Sep 2018   •   07:24
Trump: Maduro ar putea fi răsturnat foarte rapid de armată
Sursa foto: François Lacasse

Preşedintele Venezuelei ar putea fi "răsturnat foarte rapid", a afirmat marţi, la ONU, Donald Trump, într-un moment în care Washingtonul a impus noi sancţiuni anturajului lui Nicolas Maduro, care a denunţat imediat laşitatea americanilor. 

 

"Sincer", regimul lui Nicolas Maduro "ar putea fi răsturnat foarte rapid de armată dacă militarii decid să o facă", a declarat preşedintele Trump jurnaliştilor la sediul Naţiunilor Unite. "Peste două milioane de persoane au fugit" din ţară din cauza guvernului socialist venezuelean susţinut de Cuba, arătase acesta, cu puţin timp înainte, de la tribuna Adunării Generale anuale a ONU. 

Cu toate acestea, "nu cu mult timp în urmă, Venezuela era una din ţările cele mai bogate din lume", a amintit Trump, cu referire la resursele petroliere importante a căror proastă administrare a aruncat ţara în recesiune iar populaţia în sărăcie. 

Ministerul american al finanţelor a anunţat marţi noi sancţiuni care vizează anturajul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro. Între cei vizaţi se numără şi soţia acestuia, Cilia Adela Flores de Maduro. 

"Preşedintele Maduro se bazează pe anturajul său pentru a-şi menţine controlul asupra puterii, în timp ce regimul său jefuieşte sistematic ce a mai rămas din bogăţiile Venezuelei", afirmă într-un comunicat difuzat marţi ministrul american al finanţelor, Steven Mnuchin. 

Noile sancţiuni au în vedere în total şase persoane - inclusiv vicepreşedintele Delcy Eloina Rodriguez Gomez şi ministrul apărării Vladimir Padrino Lopez -, precum şi trei entităţi şi o aeronavă. 

Reacţia liderului de la Caracas nu a întârziat să apară. "Nu vă atingeţi de familie ! Nu fiţi laşi ! (...) Singura sa crimă: faptul că este soţia mea. Cum nu se pot lua de Maduro, se iau de Cilia", a spus şeful statului venezuelean, într-o intervenţie televizată. 

"Fiecare sancţiune a guvernului "gringo", dincolo de faptul că este ilegală şi inutilă, este o medalie pentru noi, revoluţionarii", a subliniat Maduro. AGERPRES

×