x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiune dezamorsată. Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete ale Iranului

Tensiune dezamorsată. Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete ale Iranului

08 Ian 2020   •   18:49
Tensiune dezamorsată. Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete ale Iranului

Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete efectuate de Iran asupra unor baze militare care adăpostesc trupe americane în Irak, a declarat preşedintele american, Donald Trump, miercuri, într-o declaraţie la Casa Albă.

„Niciun american nu a fost rănit în atacul de aseară al regimului iranian (…) Marile noastre forţe americane sunt pregătite pentru orice. Iranul pare să se retragă”, a spus Trump.

„Statele Unite vor impune «imediat» noi sancţiuni împotriva Iranului cât timp acesta nu-şi va schimba comportamentul”, a adăugat el.

În același timp, șeful Casei Albe le-a cerut europenilor să iasă din acordul nuclear încheiat cu Iranul, în 2015, şi a solicitat membrilor NATO să se implice „mult mai mult” în Orientul Mijlociu.

Discursul liderului de la Casa Albă, după atacul cu rachete lansat de Iran asupra a două baze americane din Irak, miercuri dimineață, a marcat dezescaladare, pentru moment, a situației extrem de tensionate provocate de răspunsul militar al Teheranului la asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump iran