x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump nu crede ca va fi luat la intrebari de procurorul special Mueller

Trump nu crede ca va fi luat la intrebari de procurorul special Mueller

11 Ian 2018   •   08:00
Trump nu crede ca va fi luat la intrebari de procurorul special Mueller
Sursa foto: D. Myles Cullen

Donald Trump a refuzat să spună dacă ar accepta să fie interogat de procurorul special Robert Mueller în cadrul anchetei referitoare la Rusia, repetând că nu a existat "nicio conspiraţie" între echipa sa de campanie şi Moscova, în 2016.

 

Conform presei de peste Ocean, echipa de anchetatori independenţi ar fi avizat avocaţii lui Trump că ar putea solicita curând o discuţie cu acesta. Întrebat pe aceasta tema la o conferinţă de presă comună, la Casa Albă, cu şefa guvernului norvegian, Erna Solberg, Trump a răspuns: "Vom vedea ce se va întâmpla. Dar, dacă ei nu au găsit nicio conspiraţie şi nimeni nu a găsit conspiraţie la niciun nivel, pare improbabil să existe o discuţie".

"Există o conspiraţie", a nuanţat preşedintele american, "dar aceasta este între democraţi şi ruşi, mai mult decât între republicani şi ruşi. Deci vânătoarea de vrăjitoare continuă", a mai spus Trump, amintind ca este la putere de 11 luni. "De 11 luni, ei fac să planeze acest nor fals deasupra acestei administraţii, iar asta a dăunat guvernului nostru", a adaugat el.

Robert Mueller, fostul şef al FBI din 2001 până în 2013, a pus sub acuzare recent mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump, între care şi generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru securitatea naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat pentru că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Potrivit Washington Post, echipa procurorului special l-ar putea interoga pe Donald Trump 'în următoarele săptămâni', iar condiţiile în care ar putea avea loc această întâlnire - unde? când? cum? - fac obiectul unor intense discuţii între cele două părţi. Una din posibilităţile evocate în cadrul acestor schimburi este ca preşedintele american să răspundă în scris la anumite întrebări ale anchetatorilor.

Donald Trump, care a contestat mereu chiar şi cea mai mică 'complicitate' între echipa sa şi Moscova, denunţă cu regularitate o 'vânătoare de vrăjitoare' declanşată împotriva sa. AGERPRES

×