x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump se lauda că al lui este mai mare decât cel al lui Kim Jong-Un

Trump se lauda că al lui este mai mare decât cel al lui Kim Jong-Un

03 Ian 2018   •   07:57
Trump se lauda că al lui este mai mare decât cel al lui Kim Jong-Un

Preşedintele american Donald Trump l-a ironizat pe omologul său nord-coreean, afirmând că are un buton nuclear "mai mare şi mai puternic" decât Kim Jong-Un.

 

"Liderul nord-coreean Kim Jong-Un tocmai a afirmat că 'butonul nuclear sta in permanenta pe biroul său', informaţi-l că si eu am un asemenea buton nuclear, dar mult mai mare şi mai puternic decât al lui. Şi care funcţionează", a scris pe Twitter preşedintele american.

Kim Jong-Un se servise de discursul adresat naţiunii de Anul Nou pentru a repeta că ţara sa este un stat nuclear deplin, avertizând că el are în permanenţă la îndemână "butonul atomic".

Conducătorul nord-coreean a făcut în paralel o deschidere în direcţia Coreei de Sud, explicând că Phenianul ar putea participa la Jocurile Olimpice de Iarnă în această ţară.

Washingtonul a respins marţi perspectiva negocierilor între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, ca fiind o simplă "cârpeală", avertizând că SUA nu vor accepta niciodată o Coree de Nord dotată cu arma nucleară.

SUA nu "vor lua în serios nicio întrevedere dacă ea nu se referă la interzicerea tuturor armelor nucleare în Coreea de Nord", indicase ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, înaintea ultimelor mesaje pe Twitter ale lui Donald Trump. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: Donald Trump buton nuclear Kim Jong Un