x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump somează „The New York Times”

Trump somează „The New York Times”

07 Sep 2018   •   11:42
Trump somează „The New York Times”
Sursa foto: John Locher/AP

Cotidianul „The New York Times” a publicat o scrisoare anonimă trimisă de un oficial de rang înalt al administraţiei Trump, în care acesta vorbeşte despre „rezistenţa tăcută” din interiorul executivului şi despre modul imprevizibil de conducere al preşedintelui american.

Prin intermediul scrisorii, oficialul a transmis că există „eroi” în echipa lui Donald Trump, care „lucrează cu sârguinţă din interior pentru a combate părţi din agenda sa şi înclinaţiile sale rele”. Scrisoarea a fost publicată la o zi după apariţia extraselor dintr-o carte scrisă de jurnalistul de investigaţie Bob Woodward despre Casa Albă, ce urmează să apară de 11 septembrie, în care se vorbeşte despre eforturile depuse de oficiali pentru a bloca deciziile lui Trump, atunci când acesta este pe cale să acţioneze periculos. Imaginea de ansamblu oferită de scrisoare relevă faptul că Trump nu deţine controlul complet asupra Casei Albe, ci este înconjurat de ajutoare care îl consideră atât de instabil şi temperamental încât îl urmăresc îndeaproape pentru a nu lua decizii pripite. Trump a reacţionat nervos la informaţiile cuprinse în scrisoarea anonimă, numind publicația „lipsită de curaj” şi „frauduloasă”.  „Acest aşa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eşuatul «The New York Times» cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicaţia trebuie, din motive de securitate naţională, să o predea Guvernului”, a transmis Donald Trump, printr-un mesaj pe Twitter.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat, ieri, că nu este autorul scrisorii anonime publicate de „The New York Times”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump,