x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump spune că plățile pentru cele două femei care spun că au avut relații cu el au fost legale

Trump spune că plățile pentru cele două femei care spun că au avut relații cu el au fost legale

10 Dec 2018   •   17:49
Trump spune că plățile pentru cele două femei care spun că au avut relații cu el au fost legale

 Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două femei pentru ca ele să păstreze tăcerea asupra legăturii despre care ele au susţinut că au avut-o cu el nu au avut nimic ilegal, relatează AFP, citat de Agerpres.

Este prima sa reacţie asupra acestui caz după ce vineri procurorul federal al New York-ului a publicat documente judiciare care pun pentru prima dată în cauză aceste plăţi către Karen McDougal, o playmate a revistei Playboy, şi Stormy Daniels, o actriţă de filme porno.

Spunând din nou că nu a existat "nicio înţelegere" între echipa sa de campanie şi Rusia înaintea scrutinului prezidenţial, el a scris pe Twitter că, în consecinţă, "democraţii se folosesc acum de o simplă tranzacţie privată şi o consideră pe nedrept o contribuţie de campanie". El a adăugat că tranzacţia "a fost făcută corect de un avocat".

"Dacă a existat vreo eroare, este responsabilitatea avocatului (angajat - n.r.), nu a mea", a mai spus miliardarul, acuzându-l din nou pe fostul său avocat Michael Cohen "că pur şi simplu minte pentru a-şi reduce sentinţa" şi spunând încă o dată că este vorba de o "vânătoare de vrăjitoare".

Conform documentelor publicate vineri, acest fost om de încredere a lui Trump care a semnat un acord de cooperare cu procurorul special Robert Mueller, ce se ocupă de ancheta privind Rusia, "a jucat un rol central" pentru a le împiedica pe cele două femei să îşi spună public povestea.

"Cum a recunoscut însuşi Cohen, pentru cele două plăţi el a acţionat în coordonare şi sub conducerea" candidatului Donald Trump, se arată în documente.

"În legătură cu cele două plăţi, Cohen a acţionat cu intenţia de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016", spune procurorul New York-ului, în opinia căruia plăţile pentru cele două femei constituie prin urmare finanţări de campanie ilegale.

Procuratura din New York a lucrat în coordonate cu Mueller. Procurorii consideră că actele fostului avocat constituie "un comportament penal grav" şi au cerut pentru el o pedeapsă severă cu închisoarea. Pedeapsa va fi decisă miercuri, printr-o decizie a unui tribunal din New York.

×
Subiecte în articol: donald trump