x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump spune că s-a exprimat greşit la Helsinki şi că are încredere în concluzia agenţiilor americane privind Rusia

Trump spune că s-a exprimat greşit la Helsinki şi că are încredere în concluzia agenţiilor americane privind Rusia

17 Iul 2018   •   22:29
Trump spune că s-a exprimat greşit la Helsinki şi că are încredere în concluzia agenţiilor americane privind Rusia
Sursa foto: kremlin.ru

Preşedintele american Donald Trump, care se confruntă cu un val de critici după comportamentul său la summitul cu omologul rus Vladimir Putin de la Helsinki, a declarat marţi că s-a exprimat greşit la conferinţa de presă comună a celor doi şi că de fapt a vrut să spună că nu vede niciun motiv pentru care Rusia să nu fi fost cea care s-a amestecat în alegerile americane din 2016, relatează Reuters.

Discutând cu presa în Biroul Oval, el a spus că are deplină încredere şi că sprijină agenţiile de informaţii americane, precum şi că a acceptat concluzia lor că Rusia s-a amestecat în alegerile americane.

"Deplină încredere şi sprijin pentru agenţiile de informaţii ale SUA. Am încredere deplină în agenţiile noastre de informaţii", a spus Trump într-un briefing de la Casa Albă care precede o întâlnire cu republicanii din Camera Reprezentanţilor privind o posibilă reducere a taxelor.

El a ţinut însă să precizeze că acţiunile ruse nu au avut un impact asupra rezultatelor votului şi că administraţia sa va depune eforturi agresive pentru a proteja alegerile din noiembrie 2018 pentru desemnarea membrilor congresului.

La rândul său, liderul majorităţii din senatul SUA, Mitch McConnell, a declarat marţi că aleşii americani iau în calcul noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a avertizat Moscova să nu se amestece în scrutinul din noiembrie.

"Ar fi bine să nu se întâmple din nou în 2018", a mai spus McConnell.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump