x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump sugerează ca un membru al Camerei Reprezentanţilor să fie arestat pentru „trădare”

Trump sugerează ca un membru al Camerei Reprezentanţilor să fie arestat pentru „trădare”

30 Sep 2019   •   22:30
Trump sugerează ca un membru al Camerei Reprezentanţilor să fie arestat pentru „trădare”

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a intensificat luni atacurile împotriva congresmanului care conduce ancheta pentru destituirea sa, sugerând ca Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor, să fie arestat pentru „trădare”, relatează Reuters.

„Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor, a fabricat ilegal o declaraţie falsă şi groaznică pe care mi-a atribuit-o ca fiind cea mai importantă parte a convorbirii mele cu preşedintele Ucrainei şi a citit-o cu voce tare Congresului şi poporului american. Nu avea nicio legătură cu ceea ce am spus în convorbirea telefonică. Arestare pentru trădare?”, a scris Trump, într-o postare pe Twitter.

Donald Trump este acuzat că i-a solicitat şefului statului ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică, să redeschidă ancheta asupra activității depuse de fiul rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden, angajat în urmă cu câţiva ani în consiliul de administraţie al companiei petroliere ucrainene „Burisma”. Trump a sugerat că Joe Biden ar fi intervenit personal, în perioada în care era vicepreședintele SUA, pentru a opri această anchetă.

Șeful Casei Albe a cerut duminică, într-o serie de mesaje pe reţeaua socială, să întâlnească toate sursele ce au stat la baza sesizării informatorului din serviciile secrete americane, care a dezvăluit scandalul, dar şi ca Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor şi unul din iniţiatorii procedurii de destituire, să fie „interogat la cel mai înalt nivel” pentru „fraudă” şi „trădare”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump procedura de destituire