x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump vrea ca aprilie să fie luna de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu agresiunile sexuale

Trump vrea ca aprilie să fie luna de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu agresiunile sexuale

31 Mar 2018   •   10:30
Trump vrea ca aprilie să fie luna de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu agresiunile sexuale

Preşedintele american Donald Trump, el însuşi acuzat de mai multe ori de comportament neadecvat faţă de femei, a decis ca aprilie 2018 să fie "luna naţională de prevenire şi sensibilizare în privinţa agresiunilor sexuale", a transmis Casa Albă vineri, potrivit AFP.  

 
Agresiunile sexuale "rămân, în mod tragic, răspândite în societatea noastră, iar delicvenţii scapă prea des de la a fi traşi la răspundere", se arată într-un comunicat publicat de executivul american.  
 
Anunţul Casei Albe survine la câteva luni după declanşarea mişcării #MeToo, asociată demersurilor unor femei de a denunţa hărţuirile şi agresiunile sexuale.  
 
"Aceste fapte odioase sunt comise la întâmplare: în relaţiile intime, în spaţiile publice şi la locul de muncă", se mai menţionează în documentul Casei Albe.  
 
"Prea des, totuşi, victimele agresiunilor păstrează tăcerea. Probabil că ele se tem de o răzbunare a agresorului lor, nu au încredere în sistemul judiciar sau au dificultăţi în a confrunta durerea asociată acestei experienţe traumatizante", se subliniază în comunicat.  
 
"Administraţia mea este angajată în sensibilizarea (opiniei publice) în legătură cu agresiunile sexuale şi

×
Subiecte în articol: donald trump