x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump vrea o listă a rușinii cu imigranții care comit infracțiuni

Trump vrea o listă a rușinii cu imigranții care comit infracțiuni

26 Ian 2017   •   21:10
Trump vrea o listă a rușinii cu imigranții care comit infracțiuni

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dispus să fie publicată săptămânal o listă cu infracţiunile comise de imigranţi, dorind să atragă astfel atenţia asupra faptului că imigranţii ilegali 'reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa securităţii naţionale şi a ordinii publice', scrie joi publicaţia The Independent. 

Ordinul face de asemenea referire la aşa-numitele 'oraşe sanctuar', adică acele oraşe ale căror autorităţi locale au anunţat că vor refuza să predea imigranţii ilegali care ar urma să fie expulzaţi din SUA. 

'Pentru o mai bună informare a publicului privind riscurile de siguranţă publică asociate jurisdicţiilor sanctuar, Departamentul pentru Securitate Internă (...) va publica săptămânal o listă cuprinzătoare cu delictele comise de străini şi cu orice jurisdicţie ce refuză să pună în aplicare deciziile de reţinere a străinilor în cauză', se menţionează în ordinul semnat de Trump. 

Ordinul nu specifică faptul că doar imigranţii ilegali sunt vizaţi de această măsură, notează The Independent, care scrie că astfel există riscul ca acele liste să aibă în vedere şi delictele comise de imigranţi ce se află în SUA cu acte în regulă. 

Conform datelor oficiale, circa 820.000 de imigranţi ilegali au cazier în SUA. 

Donald Trump a promis în campania electorală că va expulza două sau trei milioane de imigranţi ilegali. El a semnat miercuri un decret asupra imigraţiei care prevede ridicarea unui zid între SUA şi Mexic şi privarea de fonduri federale a oraşelor ce refuză să coopereze cu ordine de expulzare a migranţilor clandestini emise de către serviciile federale de imigraţie.AGERPRES

×