x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ​​​​​​​Trump vrea să-l graţieze pe Assange

​​​​​​​Trump vrea să-l graţieze pe Assange

21 Feb 2020   •   18:00
​​​​​​​Trump vrea să-l graţieze pe Assange

Apărarea lui Julian Assange, ameninţat cu extrădarea în SUA, a afirmat, miercuri, că șeful administrației de la Washington, Donald Trump, i-a oferit fondatorului WikiLeaks graţierea, dacă acesta din urmă va declara că Rusia nu a fost implicată în scurgerea de emailuri interne ale Partidului Democrat, arată BBC.

Declarația a fost făcută în faţa justiţiei britanice, în timpul unei audieri ce precede examinarea cererii de extrădare în SUA a australianului de 48 de ani, care ar urma să înceapă lunea viitoare. În timpul audierii, la care Assange a compărut prin video-conferinţă, apărarea lui a citat un document în care avocatul său Jennifer Robinson afirmă că această propunere a liderului american a fost formulată prin intermediul deputatului republican Dana Rohrabacher. În document se arată că Rohrabacher „s-a dus să-l vadă pe Assange şi i-a transmis, conform instrucţiunii preşedintelui, că el îi propune graţierea sau o altă soluţie dacă Assange va spune că Rusia nu are nimic de-a face cu scurgerile din Partidul Democrat”, informează Press Association.

 

Casa Albă a respins categoric aceste informaţii. „Trump nu a vorbit niciodată cu Rohrabacher despre acest subiect sau practic despre orice alt subiect. Este o pură invenţie”, arată un comunicat al președinției americane.

×
Subiecte în articol: Donald Trump,