x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupe americane retrase din Germania vor fi relocate și în ROMÂNIA!

Trupe americane retrase din Germania vor fi relocate și în ROMÂNIA!

de Dan Constantin    |    30 Iul 2020   •   08:12
Trupe americane retrase din Germania vor fi relocate și în ROMÂNIA!
Sursa foto: Hepta

Decizia administrației Trump de a retrage 12 mii de militari americani staționați în Germania are consecințe și pentru România. Potrivit unor informații din presa europeană,  5600 militari aflați în baze din Germania vor fi relocați în Belgia, Italia, Polonia, ROMÂNIA,țările baltice și Bulgaria. 

Restul de  6400 militari vor fi retrași în Statele Unite.

Măsura este criticată de o serie de politicieni din SUA care consideră greșită măsura lui Trump, care ar oferi astfel un cadou Rusiei.În plus, costul retragerii din Germania a trupelor are costuri de 6-8 miliarde dolari, potrivit declarației secretarului american al Apărării.

Măsura retragerii militarilor americani din Germania este o sancțiune aplicată acestei țări pentru că nu a alocat 2% PIB pentru apărare. Trump a declarat că AMERICA nu poate fi „guguștiucul”  Germaniei. Relocarea se face însă în Belgia și Italia, care au mult sub cota cheltuielilor militare ale Germaniei . 

Autoritățile locale din Germania de unde se preconizează retragerea trupelor SUA, au lansat o serie de acțiuni pentru a convinge administrația americană să revină asupra măsurii. 

  •  
  •  
  •  
  •  

×