x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trusoul "Primului Nepot" al Franţei

Trusoul "Primului Nepot" al Franţei

de Sînziana Stancu    |    14 Ian 2010   •   00:00



Naşterea primului nepot în familia lui Nicolas Sarkozy a adus mare bucurie nu numai rudelor, ci şi prietenilor familiei şi colegilor politicieni ai proaspătului tătic, Jean - cel de-al doilea fiu al preşedintelui francez. Iar acum, toată lumea, începând cu preşedintele ţării şi soţia lui, şi terminând cu ultimul funcţionar din primăria unde activează "tăticul", aleargă după trusoul băiatului.

Deşi Solal Sarkozy şi mama lui, Jessica Sebaun-Darty, nu au părăsit încă "locul naşterii", Spitalul Neuilly, toată lumea, în frunte cu rafinata lui bunică, "Prima Doamnă" a Franţei, Carla Bruni, aleargă după trusoul nou-născutului. Şi, cum ştia că mama bebeluşului are preferinţe bine stabilite, adresa pentru cumpărături a fost "Bonpoint rue Royale", dezvăluie Gala.

Azi dimineaţă (joi ­ n.r.), Carla a fost prima care a deschis uşa magazinului Bonpoint. Ea a ales pentru bebeluş hainuţe clasice, cu şic. Şi nu câteva, cât ar fi trebuit pentru un trusou normal, ci aproape toată colecţia, mergând pe principiul că, "dacă e bal, bal să fie", mai ales că nu în fiecare zi devii bunică, chiar dacă nu "de sânge", ci una aşa-zis "vitregă".

Isabelle Balkany, "naşa" lui Jean în politică, a ales o altă rută pentru cumpărături, Strada Universităţii, cumpărând hainuţe de culoare bleu, iar Penelope Fillon, soţia premierului francez, a luat câteva costumaşe adorabile din magazinele de pe Strada Tournon. Dar cel mai "vizionar" în privinţa armelor pe care trebuie să le aibă un bărbat seducător a fost Gerard Larcher, preşedintele Senatului, care, după ce a lipsit un sfert de oră de la birou, s-a întors cu o colonie pe cinste, "Eau de Bonpoint", flaconul de 300 de mililitri, aşa, ca să-i ajungă băiatului până la majorat!...

EROUL PREFERAT
Bunicul-preşedinte a mărturisit publicaţiei Le Post că, de miercuri încoace, de când i s-a născut primul său nepot, nu se poate abţine să-i rostească numele la nesfârşit. "Solal" este numele mic al eroului din celebra carte a romancierului Albert Cohen, "Frumoasa Domnului", tradusă şi la noi după 1989, nume pe care Nicoals Sarkozy spune că "îl adoră". "Niciodată nu l-am pronunţat atât de des", s-a confesat Sarko, având un aer visător. Şi la fel de des îşi exprimă "imensa bucurie" pe care i-a produs-o venirea pe lume a primului său nepot.

×
Subiecte în articol: externe