x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tuneluri secrete destinate traficului de droguri, descoperite în California, la graniţa cu Mexicul (VIDEO)

Tuneluri secrete destinate traficului de droguri, descoperite în California, la graniţa cu Mexicul (VIDEO)

05 Apr 2014   •   08:27
Tuneluri secrete destinate traficului de droguri, descoperite în California, la graniţa cu Mexicul (VIDEO)

Două tuneluri care legau Statele Unite şi Mexicul, destinate traficului de droguri şi trecerii imigranţilor ilegali, au fost descoperite în California, situaţie ce a dus la arestarea unei femei în vârstă de 73 de ani, potrivit AFP, citată de Agerpres. Tunelurile, cu o lungime de 550 de metri şi, respectiv, 650 de metri, constituie a şasea şi a şaptea descoperire din regiunea San Diego în ultimii patru ani. Unul dintre acestea era foarte sofisticat, echipat cu şine electrice şi sistem de aerisire.

'Încă o dată, dejucăm planurile unui cartel care urmărea să treacă milioane de dolari proveniţi din droguri cu ajutorul pasajelor secrete a căror construcţie costă milioane de dolari', a declarat într-un comunicat procurorul federal Laura Duffy.

Primul tunel, cu o lungime de 550 de metri, a fost descoperit marţi, după cinci luni de anchetă, a precizat poliţia de frontieră. El unea un depozit plin de jucării, pe teritoriul SUA, de unul cu televizoare, în Mexic.

O femeie în vârstă de 73 de ani, bănuită că se ocupa cu exploatarea tunelului, a fost arestată.

Joi, autorităţile au scos la lumină al doilea tunel, cel mai sofisticat dintre cele două.

Anchetele au fost desfăşurate în comun de autorităţile americane şi mexicane.

'Obiectivul nostru nu este doar să găsim aceste tuneluri înainte de a fi operaţionale, dar şi de a ne asigura că toate cartelurile care se află în spatele acestui trafic vor fi aduse în faţa justiţiei', a declarat William Sherman, agent special al Agenţiei americane antidrog (DEA).

×
Subiecte în articol: tuneluri droguri mexic california