x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a arestat două femei cu cetăţenie rusă, suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic

Turcia a arestat două femei cu cetăţenie rusă, suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic

03 Iul 2019   •   19:15
Turcia a arestat două femei cu cetăţenie rusă, suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic

Autorităţile turce au arestat miercuri două femei cu cetăţenie rusă sub suspiciunea că sunt membre ale grupării extremiste Stat Islamic (SI), a informat agenţia de presă turcă Anadolu, preluată de dpa.

Cele două femei au fost arestate în provincia de frontieră Sanliurfa, în timp ce încercau să intre ilegal în Turcia dinspre Siria, potrivit Anadolu.

Ambele erau date în urmărire prin Interpol, precizează agenţia turcă, adăugând că suspectele erau însoţite de nouă copii.

Cele două femei au declarat poliţiei turce că soţii lor au murit în Siria şi ele încearcă să ajungă înapoi în Rusia prin Turcia. Ambele, identificate cu iniţialele BI şi FB, au fost trimise în faţa instanţei de judecată. Anadolu nu precizează ce s-a întâmplat cu minorii.

Turcia a fost scena mai multor atentate sângeroase între 2015 şi 2017 puse pe seama SI, inclusiv în noaptea de Anul Nou în 2017, la un club din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de oameni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia stat islamic rusi