x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a furnizat arme rebelilor sirieni, susţine un cotidian turc

Turcia a furnizat arme rebelilor sirieni, susţine un cotidian turc

16 Dec 2013   •   19:16
Turcia a furnizat arme rebelilor sirieni, susţine un cotidian turc

Turcia a livrat, din iunie, 47 de tone de arme şi de muniţie rebelilor sirieni, în ciuda faptului că a negat în repetate rânduri acest lucru, afirmă în ediţia sa de luni cotidianul turc Hurriyet, care se bazează pe documente oficiale turceşti şi ale ONU.

Numai în luna septembrie au fost livrate 29 de tone de echipament militar grupărilor ostile regimului de la Damasc, precizează ziarul, care se bazează pe statisticile obţinute din baza de date a ONU privind comerţul cu mărfuri (Comtrade) şi a Institutului turc de Statistică (Tuik).

Guvernul islamo-conversator turc, care susţine opoziţia la adresa regimului lui Bashar al-Assad, a dezminţit tot timpul că livrează arme rebelilor sirieni, în ciuda informaţiilor apărute în acest sens în presa internaţională.

Contactat de AFP, un diplomat turc a refuzat să comenteze afirmaţiile ziarului Hurriyet, mulţumindu-se să repete că Turcia nu furnizează arme niciunui grup rebel din Siria. Tot acesta, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a subliniat faptul că cifrele citate de cotidianul turc ar putea să se refere la arme care nu au utilizare militară, cum ar fi armele de vânătoare.

France Presse reaminteşte că Turcia susţine în mod deschis rebelii din Siria şi găzduieşte pe teritoriul său peste 600.000 de refugiaţi sirieni, care au fugit din calea războiului civil din ţara lor.


×
Subiecte în articol: arme rebeli siria turcia