x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia anunţă deportarea unui 'combatant terorist' american

Turcia anunţă deportarea unui 'combatant terorist' american

07 Ian 2020   •   17:31
Turcia anunţă deportarea unui 'combatant terorist' american

Un "combatant terorist" american a fost deportat în Statele Unite, a anunţat marţi Ministerul de Interne turc, citat de DPA, care nu a furnizat detalii suplimentare despre suspect, presupusa sa crimă sau locul precis unde a fost trimis.


Pe 11 noiembrie, Turcia a început să trimită înapoi combatanţi suspecţi din Statul Islamic către ţările lor de origine, primul dintre ei fiind un cetăţean american.

În timp ce deportările au continuat, autorităţile nu au specificat dacă toţi suspecţii au legătură cu gruparea extremistă Statul Islamic, alegând în schimb să-i numească pe toţi "combatanţi terorişti străini".

Săptămâna trecută, Ministerul de Interne a anunţat că 150 de "combatanţi terorişti străini" au fost repatriaţi din noiembrie, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu.

Aceştia includ suspecţi germani, francezi şi australieni, precum şi cetăţeni din Grecia, Danemarca, Irlanda, Belgia, Kosovo şi Maroc.

Până în prezent, Turcia a inclus şi copii în procesul de deportare.

Autorităţile nu au lămurit unde şi când prezumtivii combatanţi au fost prinşi sau dacă au fost arestaţi după ce Turcia a lansat incursiunea sa în nord-estul Siriei pe 9 octombrie sau mai devreme.

"Toţi se vor întoarce în ţările lor. Turcia nu este nici închisoare în aer liber şi nici hotel pentru nimeni", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ismail Catakli, luna trecută.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcia combatant terorist