x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia. Candidatul prezidențial al principalului partid de opoziție dorește dezbateri televizate

Turcia. Candidatul prezidențial al principalului partid de opoziție dorește dezbateri televizate

07 Mai 2018   •   20:08
Turcia. Candidatul prezidențial al principalului partid de opoziție dorește dezbateri televizate

Muharrem Ince, candidatul prezidenţial al principalului partid de opoziţie din Turcia, CHP, a afirmat luni că Turcia ar trebui să organizeze dezbateri televizate între candidaţi pentru scrutinul ce va avea loc pe 24 iunie, deplângând lipsa de mediatizare de către principalele mijloace de informare în masă a criticilor guvernului, relatează agenţia DPA. 

''Să dezbatem la televizor şi să povestim despre aspiraţiile noastre în legătură cu Turcia '', a declarat Ince, candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP, centru-stânga). În opinia sa, aceasta ar alinia Turcia la alte naţiuni dezvoltate cu tradiţii similare. 

Mitingurile din weekend ale lui Ince nu au beneficiat de transmisie în direct din partea principalelor media. În schimb, toate discursurile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan sunt transmise în direct în totalitate. 

Exprimându-se la Ankara, Ince a afirmat că ''nu speră deloc'' că media sau lumea de afaceri va relata corect informaţiile. 

Sâmbătă, candidatul CHP a declarat că, dacă situaţia persistă, va organiza mitinguri în faţa birourilor radioteleviziunii de stat (TRT). AGERPRES

×