x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia confirmă: Asasinul ambasadorului rus la Ankara e un poliţist turc, în vârstă de 22 de ani

Turcia confirmă: Asasinul ambasadorului rus la Ankara e un poliţist turc, în vârstă de 22 de ani

19 Dec 2016   •   22:45
Turcia confirmă: Asasinul ambasadorului rus la Ankara e un poliţist turc, în vârstă de 22 de ani

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, citat de agenţiile internaţionale de presă, a confirmat că bărbatul care l-a asasinat luni pe ambasadorul rus la Ankara este un poliţist care făcea parte din forţele de intervenţie la dezordine.

Născut în 1994 în oraşul Soke, din provincia Aydin, din vestul Turciei, atacatorul se numea Mevlut Mert Altintas şi era de doi ani şi jumătate în rândurile forţelor antirevoltă, a confirmat Soylu, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de canalul NTV, relatează agenţia EFE.

Guvernul turc nu va lăsa ca asasinarea ambasadorului rus să prejudicieze "prietenia" între Ankara şi Moscova, a afirmat luni ministerul turc de Externe, într-un comunicat preluat de AFP.

"Nu vom permite ca acest atac să arunce o umbră asupra prieteniei între Turcia şi Rusia", a declarat ministerul.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a denunţat la rândul său un "atentat contra relaţiilor turco-ruse".

Potrivit acestuia, citat de DPA, orice afilieri ale atacatorului la o organizaţie sunt sub investigaţie. Totodată, el a spus că doi răniţi în cursul atacului rămân internaţi, cu răni la umăr şi picior.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: asasinat ankara turcia