x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia forțează nota: Val de imigranți sirieni, spre Bulgaria şi Grecia

Turcia forțează nota: Val de imigranți sirieni, spre Bulgaria şi Grecia

28 Feb 2020   •   19:50
Turcia forțează nota: Val de imigranți sirieni, spre Bulgaria şi Grecia
Sursa foto: Emilio Morenatti/AP

Sute de refugiaţi sirieni au pornit către Bulgaria şi Grecia, după ce Turcia a permis imigranţilor să plece pentru a forţa UE şi NATO să sprijine acţiunea militară pe care o desfăşoară în Siria, informează ABC.

Agenţia turcă de ştiri Demiroren a publicat imagini cu sute de oameni care traversau câmpurile în nord-vestul ţării în direcţia graniţelor cu Uniunea Europeană. Grupul include sirieni, iranieni, irakieni, pakistanezi şi marocani, mulţi dintre ei cu copii în braţe sau cu un rucsac în spate. În Istanbul, comunitatea siriană a pus la dispoziţia oamenilor autocare care să îi transfere la frontiere.

Televiziunea NTV a anunţat că zeci de oameni au încercat deja să intre în Bulgaria, dar au fost respinşi.

Decizia vine după ce 33 de soldaţi turci au murit în urma unui bombardament în provincia siriană Idlib. Turcia speră să forţeze astfel UE şi NATO să sprijine operaţiunea militară pe care o desfăşoară în Siria, acolo unde au loc dese confruntări cu armata siriană sprijinită de Rusia.

Pe teritoriul Turciei se află 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, pe care Guvernul de la Ankara îi opreşte din drumul către UE în baza unui acord semnat în 2016.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: imigranti turcia