x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia propune şi ATACURI TERESTRE împotriva Statului Islamic

Turcia propune şi ATACURI TERESTRE împotriva Statului Islamic

27 Sep 2014   •   15:48
Turcia propune şi ATACURI TERESTRE împotriva Statului Islamic

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că ţara sa ia în considerare o posibilă implicare militară în operaţiunile împotriva Statului Islamic şi a atras totodată atenţia că raidurile aeriene lansate de coaliţia condusă de SUA sunt insuficiente, pentru neutralizarea acestei grupări fiind necesară în opinia sa necesară cu trupe terestre, consemnează agenţiile Reuters şi EFE. 

Primul ATAC al Coaliţiei Internaţionale împotriva Statului Islamic, în Siria

Până în prezent guvernul de la Ankara a evitat să se plaseze în prima linie a coaliţiei ce luptă împotriva Statului Islamic, dar unii oficiali au declarat la începutul săptămânii că Erdogan poartă negocieri cu privire la rolul pe care Turcia ar putea să-l joace. 

'Logica prin care se presupune că Turcia nu va adopta o poziţie militară este greşită', a punctat şeful statului turc într-un interviu acordat cotidianului Hurriyet în avionul care-l aducea de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU. 

El a confirmat totodată existenţa unor negocieri în cadrul cărora se examinează opţiunile militare, inclusiv o posibilă operaţiune terestră, precum şi modul în care Turcia s-ar putea implica. 'În urma repartizării responsabilităţilor, fiecare ţară va primi o anumită misiune. Indiferent care va fi rolul Turciei, ea îl va juca', a subliniat Erdogan, amintind că pe 2 octombrie parlamentul de la Ankara va fi convocat pentru a se pronunţa prin vot asupra angajării militare a Turciei.  (Agerpres)




×