x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turist german atacat de elefanți în Zimbabwe

Turist german atacat de elefanți în Zimbabwe

30 Sep 2018   •   16:21
Turist german atacat de elefanți în Zimbabwe

Un turist din Germania a suferit leziuni grave după ce a fost atacat de un elefant într-un parc naţional din Zimbabwe, evenimentul fiind al doilea caz înregistrat în decurs de doar câteva zile în care un cetăţean german este rănit de pachiderme în această ţară africană, relatează duminică DPA. 

Bărbatul, care ar avea în jur de 50 de ani, a fost călcat în picioare de un elefant, sâmbătă după-amiaza, în timp ce făcea fotografii şi filma fauna sălbatică din Parcul Naţional Victoria Falls, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii parcurilor naţionale şi faunei sălbatice din Zimbabwe, Tinashe Farawo. 

Victima a primit îngrijiri medicale într-un spital local, a precizat Farawo. 

Accidentul vine la doar două zile după ce o femeie în vârstă de 49 de ani din Germania a fost călcată în picioare de elefanţi în rezervaţia Mana Pools din Zimbabwe. 

Femeia a fost transportată de urgenţă la un spital local, însă a decedat la scurt timp ca urmare a rănilor suferite. 

Turista s-a aventurat afară din maşină pentru a face poze. "Turiştii au dat peste o turmă de elefanţi atunci când au intrat în parc. Au început să facă fotografii", a declarat joi pentru AFP Tinashe Farawo. "Nu ştim ce a enervat elefanţii şi a provocat atacul asupra femeii", a adăugat el. 

În anul 2017 în Zimbabwe au fost înregistrate 41 de cazuri de atacuri ale elefanţilor asupra oamenilor, a precizat Farawo. Printre victime s-a numărat un ghid turistic care a fost zdrobit de un elefant. 

Incidentele de acest tip sunt relativ frecvente în Zimbabwe, unde trăiesc circa 84.000 de elefanţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: zimbabwe turist atacat de elefanti