x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turkish Airlines concediază şi ea peste 100 de angajaţi după lovitura de stat eşuată

Turkish Airlines concediază şi ea peste 100 de angajaţi după lovitura de stat eşuată

25 Iul 2016   •   14:24
Turkish Airlines concediază şi ea peste 100 de angajaţi după lovitura de stat eşuată

Compania de stat Turkish Airlines a concediat peste o sută de angajaţi, printre care personal de bord şi de management, în cadrul epurării din instituţiile de stat pentru înlăturarea aşa-zişilor susţinători ai loviturii de stat eşuate de la 15 iulie, informează luni media turce preluate de Reuters.

Concedierile de către compania naţională aeriană au avut loc duminică seară, după ce s-a stabilit care dintre angajaţi au legături cu mişcarea religioasă despre care preşedintele Recep Tayyip Erdogan a spus că a încercat să-i răstoarne guvernul la 15 iulie, scrie ziarul Sabah.

Un oficial al Turkish Airlines, a patra cea mai mare companie aeriană din Europa, a refuzat să comenteze informaţia.

Alte informaţii pun concedierile pe seama 'ineficienţei'. Thelira.com, un site de ştiri financiare, relatează că în jur de 250 de angajaţi din rândul personalului de bord au fost concediaţi, împreună cu o sută de oameni din direcţiile de management şi administrativă.

Site-ul de ştiri aeroportuare Airporthaber.com scrie că printre cei concediaţi se află şi adjunctul CEO-ului responsabil pentru afaceri financiare.

Autorităţile turce au concediat, suspendat sau reţinut în jur de 60.000 de oameni după lovitura de stat eşuată încercată de o facţiune a armatei. Ei sunt acuzaţi că sunt simpatizanţi sau membri ai unui grup religios condus de predicatorul Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA.

Într-un caz distinct, operatorul Turk Telekom, deţinut în proporţie de 30% de stat, a concediat vineri 198 de persoane 'în cooperare cu forţele de securitate' şi a spus că unii manageri au fost convocaţi de procurori în legătură cu ancheta privind puciul eşuat.

Peste 240 de persoane au fost ucise şi 2.000 rănite în violenţele care au însoţit tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, notează Reuters.

AGERPRES

×