x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tusk: Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, dacă parlamentul britanic aprobă acordul de ieşire

Tusk: Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, dacă parlamentul britanic aprobă acordul de ieşire

20 Mar 2019   •   19:02
Tusk: Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, dacă parlamentul britanic aprobă acordul de ieşire
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieşirii Regatului Unit din UE, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit AFP şi DPA.

Cu nouă zile înaintea datei prevăzute pentru Brexit, 29 martie, premierul britanic Theresa May le-a cerut miercuri liderilor europeni o amânare până la 30 iunie, cu scopul ca ţara sa, incapabilă să se adune în jurul unui acord de separare, să evite o ieşire fără o plasă de siguranţă.

Premierul conservator şi-a afirmat de asemenea intenţia de a "prezenta încă o dată Camerei Comunelor" tratatul de retragere încheiat cu Bruxelles-ul, "cât mai repede posibil".

Theresa May a dorit să ceară săptămâna aceasta încă o dată un vot al deputaţilor pentru acordul deja respins de două ori, dar preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a estimat că guvernul nu poate supune pentru a treia oară votului acestei camere a parlamentului acordul privind Brexitul, cu excepţia cazului în care acest document va fi revizuit substanţial.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tusk acord brexit