x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tusk: Ursula von der Leyen este dedicată apărării statului de drept

Tusk: Ursula von der Leyen este dedicată apărării statului de drept

04 Iul 2019   •   20:15
Tusk: Ursula von der Leyen este dedicată apărării statului de drept
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Ursula von der Leyen este dedicată susţinerii regulilor UE privind independenţa justiţiei şi libertatea presei, a indicat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după o discuţie avută joi cu viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, dacă ea va fi validată şi de Parlamentul European, informează agenţia Reuters.

''Minunat să mă întâlnesc cu Von der Leyen, o candidată excelentă pentru preşedinţia Comisiei, o prietenă a Europei centrale şi de est, dedicată statului de drept şi cu o viziune pentru a menţine UE unită'', a scris pe Twitter polonezul Donald Tusk.

Ţara acestuia din urmă - condusă de conservatorii care îi sunt adversari politici - şi alte state central şi est-europene au blocat candidatura olandezului Frans Timmermans pentru preşedinţia Comisiei Europene, considerându-l prea sever în chestiunea statului de drept. Timmermans a avut un rol semnificativ în activarea articolului 7 din tratatul UE împotriva Poloniei şi Ungariei.

Ursula von der Leyen a declarat miercuri că are nevoie de două săptămâni pentru a-şi prezenta "viziunea" privind UE. Ea a avut o întâlnire şi cu actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a descris-o drept o "europeană adevărată" şi a apreciat că amândoi gândesc ''la fel când vine vorba de apărarea intereselor UE''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tusk Ursula von der Leyen