x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe U2 şi Ed Sheeran au anulat concertele din St Louis in cauza protestelor

U2 şi Ed Sheeran au anulat concertele din St Louis in cauza protestelor

18 Sep 2017   •   12:54
U2 şi Ed Sheeran au anulat concertele din St Louis in cauza protestelor

Trupa U2 şi cântăreţul Ed Sheeran şi-au anulat concertele din St Louis din cauza îngrijorării cauzată de protestele izbucnite după ce poliţistul Jason Stockley, care a ucis un bărbat de culoare, Anthony Lamar Smith, în 2011, a fost achitat, scrie The Guradian.

Trupa U2 trebuia să cânte la The Dome, sâmbătă seara, în timp ce concertul cântăreţului englez Ed Sheeran trebuia să aibă loc duminică seara, la Scottrade Center.

Poliţia a transmis că nu poate garanta nivelul de securitate necesar, având în vedere protestele care au scos în stradă sute de persoane vineri şi sâmbătă în St Louis. În cadrul protestelor, în cele două zile, au fost arestate 32 de persoane.

Într-o declaraţie postată pe Instagram, solistul U2, Bono, spune că este “profund întristat” de ceea ce se întâmplă în St Louis şi de faptul că trupa este nevoită să-şi anuleze concertul. “Am citit discursul lui Martin Luther King de la Catedrala Naţională şi m-am întrebat dacă suntem în 1968 sau în 2017”, a mai spus acesta.

“Am fost informaţi de secţia de poliţia din St Louis că nu pot asigura protecţia standard pentru public, adecvată unui eveniment de asemenea amploare”, a spus promoterul concertului U2, Live Nation.

“Cum principala noastră preocupare este reprezentată de siguranţa fanilor şi după consultarea oficialilor locali, care nu s-au putu angaja că vor putea pune la dispoziţie un număr suficientde poliţişti, am considerat că este în interesul tuturor să anulăm concertul de duminică seară”, au spus organizatorii concertului lui Ed Sheeran.

×
Subiecte în articol: u2 ed sheeran st louis proteste