x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşii românului mort la Napoli, prinşi în Spania

Ucigaşii românului mort la Napoli, prinşi în Spania

de Carmen Plesa    |    07 Oct 2009   •   00:00
Ucigaşii românului mort la Napoli, prinşi în Spania

Cei doi italieni acuzaţi că l-au ucis pe Petre Bârlădeanu, românul care a murit la Napoli sub privirile indiferente ale trecătorilor, au fost arestaţi în Spania, la Malaga, informează TGCOM.



Potrivit presei din Peninsulă, poliţiştii italieni au primit sprijinul colegilor spanioli pentru a-i prinde pe Maurizio şi Salvatore Forte, doi verişori în vârstă de 29, respectiv 31 de ani.

Cei doi arestaţi ar face parte dintr-un comando de 8 mafioţi care au tras pe stradă, în timpul unei încăierări cu un alt clan din Napoli.

La 26 mai, românul Petre Bârldeanu, care se afla împreună cu soţia lângă staţia de metrou Montesanto, a căzut atins de gloanţele trase pe mafioţi, aflaţi într-un raid pe motociclete.

Bărbatul s-a mai târât până în staţia de metrou şi a murit sub privirile indiferente ale trecătorilor. Întreaga scenă a fost suprinsă de camerele de supraveghere publice.

Petre Bârlădeanu îşi câştiga existenţa cântând la acordeon pe străzile din Napoli.
Investigatorii au reuşit până acum să-i identifice pe cei doi verişori, dar şi pe un alt participant la raidul mafiot, pe care l-au arestat în urmă cu două luni.

Cei opt care alcătuiau comandoul care a tras pe străzi fac parte dintr-unul din clanurile din Cartierul Spaniol din Napoli, unde se duce o luptă pentru întâietate între mafioţi.

×
Subiecte în articol: diaspora