x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşul norvegian asculta muzică în căşti pentru a nu fi deranjat de ţipetele celor pe care-i împuşca!

Ucigaşul norvegian asculta muzică în căşti pentru a nu fi deranjat de ţipetele celor pe care-i împuşca!

26 Iul 2011   •   06:47
Ucigaşul norvegian asculta muzică în căşti pentru a nu fi deranjat de ţipetele celor pe care-i împuşca!

Anders Breivik asculta muzica tare in castile iPod-ului sau pentru a nu fi perturbat de strigatele de agonie ale celor pe care-i impusca, scrie Daily Mail. Se pare ca muzica aleasa de criminal a fost din coloana sonora a trilogiei "Lord of the Rings".

Piesa "Lux Aeterna", folosita in cadrul filmului in scenele de lupta, este caracterizata de criminal drept "plina de inspiratie si care trezeste in tine o furie arzatoare".

Monstrul din Oslo vorbeste despre aceasta piesa si in deja celebrul sau "manifest" de 1.500 de pagini publicat pe internet cu cateva ore inainte de masacru. El spune ca adora aceasta melodie, compusa de Clint Mansell, fost component al trupei "Pop Will Eat Itself", si spune ca intentioneaza s-o foloseasca in timpul atrocitatii.

"Am sa dau volumul sonorului de la iPod la maxim pentru a elimina orice sentiment de frica, daca va fi nevoie. As putea sa ascult 'Lux Aeterna' de Clint Mansell si s-o dau pe repeat pentru ca este un cantec incredibil de puternic", scria asasinul.

In acelasi manifest, Anders Breivik indica centrale nucleare si rafinarii drept posibile tinte ale "prietenilor" fanatici.

Anders Behring Breivik a recunoscut ca este autorul atacurilor din Norvegia si s-a declarat pregatit sa-si petreaca restul zilelor in detentie, informeaza AFP.

"A spus in timpul interogatoriilor ca este pregatit sa isi petreaca toata viata in detentie", a declarat procurorul Christian Hatlo.

Pe durata audierii, suspectul a recunoscut faptele, dar fara a pleda vinovat, explicand ca a vrut sa-si apere tara si Europa de islam si marxism, a declarat judecatorul Kim Heger. Potrivit judecatorului, Behring Breivik a declarat ca nu dorea sa omoare multe persoane.

×