x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucişi de o bombă, în timp ce se aflau în drum spre o înmormântare

Ucişi de o bombă, în timp ce se aflau în drum spre o înmormântare

17 Dec 2019   •   22:30
Ucişi de o bombă, în timp ce se aflau în drum spre o înmormântare

Zece membri ai unei familii au fost ucişi marţi, după ce maşina lor a sărit în aer în timp ce se îndreptau spre o înmormântare în estul Afganistanului, au declarat oficiali locali citaţi de AFP.

„Victimele sunt cinci bărbaţi, două femei şi trei copii din aceeaşi familie”, a precizat Talib Mangal, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Khost, pentru AFP. „Ei se deplasau în provincia Logar pentru a participa la o înmormântare”, a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei provinciei, Adil Haidar, a confirmat incidentul şi bilanţul, iar un reprezentant al Ministerului de Interne a arătat că bomba a fost plasată la marginea drumului de către talibani.

Situaţia din țară continuă să se deterioreze, în timp ce Statele Unite şi talibanii discută despre o retragere a trupelor americane din Afganistan în schimbul unor garanţii de securitate din partea insurgenţilor.

Weekendul trecut, presa de peste Ocean a dezvăluit că Washingtonul îşi va anunţa săptămâna aceasta intenţia de a retrage 4.000 de militari americani din Afganistan, dintr-un total de aproximativ 13.000 câţi se află în prezent în această ţară.

Oraşul Khost este situat la sud-est de Kabul, la frontiera cu Pakistanul.

Vineri, zece afgani, dintre care patru femei şi un copil, au fost ucişi în estul ţării de explozia unei bombe la trecerea vehiculului în care se aflau.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: afganistan taliban