x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Separatiştii din Slaviansk afirmă că se pregătesc să intre în război

Ucraina: Separatiştii din Slaviansk afirmă că se pregătesc să intre în război

de Agerpres    |    23 Apr 2014   •   18:59
Ucraina: Separatiştii din Slaviansk afirmă că se pregătesc să intre în război

Separatiştii proruşi din Ucraina au afirmat, miercuri, că îşi accelerează pregătirile militare la Slaviansk, bastionul lor din estul teritoriului ucrainean, pentru a face faţă unui atac al forţelor ucrainene pe care ei îl consideră iminent.

"Procedăm la o distribuire suplimentară de arme detaşamentelor de voluntari, ne întărim fortificaţiile în afara şi în interiorul oraşului, ne întărim patrulele", a declarat pentru AFP Enghen Gorbik, un purtător de cuvânt al insurgenţilor din faţa sediului local al SBU (serviciile speciale ucrainene) deasupra căruia flutură drapelul rus.

Marţi, preşedintele interimar ucrainean Olexandr Turcinov a anunţat relansarea "operaţiunii antiteroriste" împotriva insurgenţilor din estul Ucrainei, insurgenţi care, potrivit Kievului, ar fi susţinuţi de către Kremlin. Operaţiunea fost suspendată pe perioada Sărbătorilor de Paşti şi reluată marţi, imediat după vizita efectuată la Kiev de vicepreşedintele american Joe Biden.

Moscova a insistat miercuri, potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse, ca autorităţile de la Kiev să-şi retragă trupele din estul Ucrainei şi să lanseze un dialog real cu toate regiunile şi formaţiunile politice ale ţării.

×
Subiecte în articol: ucraina slaviansk separatisti prorusi