x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE: Posibile noi sancţiuni la adresa Rusiei

UE: Posibile noi sancţiuni la adresa Rusiei

27 Noi 2018   •   15:24
UE: Posibile noi sancţiuni la adresa Rusiei

Karin Ministrul austriac de Externe, Karin Kneissl, a cărei ţară asigură în prezent preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, nu a exclus marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a tensiunilor în largul Crimeii, anunţând că această problemă ar urma să fie examinată în luna decembrie.
'În privinţa sancţiunilor suplimentare, trebuie să hotărâm. Vom avea în curând un consiliu (european) comun în decembrie', a declarat Karin Kneissl, după o întâlnire la Berlin cu omologul său german Heiko Mass.
'Totul va depinde de comportamentul celor doi beligeranţi. Dar va trebui să examinăm' problema, a adăugat ea, relevând totuşi că 'până în prezent este vorba de cuvântul unuia împotriva cuvântului celuilalt'.
La rândul său, Heiko Maas a subliniat că sechestrarea navelor ucrainene de către marina rusă demonstrează că 'anexarea Crimeii de către Rusia este o problemă de securitate pentru toată lumea în Europa'.
Ministrul de externe german a cerut eliberarea marinarilor ucraineni, invitând atât Kievul, cât şi Moscova 'să acţioneze pentru o dezescaladare' a situaţiei.
Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: Rusia sanctiuni austria