x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE va anunţa începerea de negocieri de asociere cu Republica Moldova

UE va anunţa începerea de negocieri de asociere cu Republica Moldova

de Marina Constantinoiu    |    26 Sep 2011   •   15:57

Uniunea Europeana va anunta in aceasta saptamana deschiderea de negocieri pe marginea acordurilor de asociere cu Republica Moldova si Georgia, a declarat, luni, seful diplomatiei poloneze, Radoslaw Sikorski, a carui tara asigura presedintia semestriala a UE, potrivit AFP.

Cu ocazia summit-ului Parteneriatului oriental al UE, de joi si vineri de la Varsovia, "vom anunta inceperea de negocieri, deja bine pregatite, privind acordurile de asociere dintre UE, Republica Moldova si Georgia', a declarat Sikorski pentru editia poloneza a saptamanalului Newsweek.

"Aceste tari trebuie sa inteleaga ca actualmente climatul nu este favorabil extinderii UE, dar asta nu inseamna ca totul se opreste si ca timpul este pierdut', a adaugat acesta. Sikorski a confirmat ca Polonia doreste sa incheie negocierile cu Ucraina pana la sfarsitul presedintiei sale la UE, la 31 decembrie. "Ceea ce ne intereseaza, este incheierea negocierilor privind acordul de asociere cu Ucraina pana la sfarsitul anului', a spus acesta.

Lansat de Uniunea Europeana in mai 2009 la Praga, Parteneriatul oriental se adreseaza unui numar de sase state din Europa orientala si din Caucazul de Sud: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.

×