x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultima îmbrăţişare în faţa morţii: o femelă urangutan îşi protejează puiul în faţa vânătorilor

Ultima îmbrăţişare în faţa morţii: o femelă urangutan îşi protejează puiul în faţa vânătorilor

27 Ian 2012   •   18:23
Ultima îmbrăţişare în faţa morţii: o femelă urangutan îşi protejează puiul în faţa vânătorilor

O imagine emotionanta. Sub amenintarea unui grup de vanatori, o femela urangutan, gravida, isi strange puiul in brate, incercand sa-l protejeze in fata pericolului.

Imaginea a fost surprinsa de un grup de militanti pentru drepturile animalelor in Borneo. Ei au ajuns in zona exact in momentul in care prin interventia lor au putut salva viata animalelor, transportate ulterior intr-o rezervatie.

In Borneo, activistii pentru drepturile animalelor duc o adevarata batalie impotriva companiilor de prelucrare a uleiului de palmier, implicate in procesul de defrisare a padurilor tropicale, habitatul natural al urangutanilor.
Specie pe cale de disparitie, urangutanii, si teritoriul pe care-l ocupa, se afla sub protectia legii, singura posibilitate de extindere a industrializarii o reprezinta eliminarea tuturor animalelor din zona vizata, obiectiv pentru care, conform Vier Pfoten, afaceristii platesc localnicilor aproximativ 100 de euro pentru fiecare animal ucis.

×
Subiecte în articol: urangutan