x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimatumurile lui Umberto Bossi.

Ultimatumurile lui Umberto Bossi.

19 Iun 2011   •   15:01

Umberto Bossi, liderul partidului populist Liga Nordului, un aliat-cheie din cadrul coalitiei guvernamentale de dreapta din Italia, i-a dat mai multe ultimatumuri lui Silvio Berlusconi pentru a continua sa-l sustina, informeaza AFP si Mediafax. “Conducerea lui Berlusconi s-ar putea termina in 2013', la urmatoarele alegeri, a declarat Bossi, adaugand: “Berlusconi sa nu considere nimic ca fiind castigat, Liga poate spune stop' si poate iesi din coalitie. “Draga Berlusconi, capacitatea ta' de a conduce fortele de centru-dreapta “este in discutie daca nu sunt facute anumite lucruri', a continuat Bossi. El a exclus insa o distantare imediata si a intocmit o lista cu masurile pe care trebuie sa le ia premierul, daca vrea sa beneficieze in continuare de sprijinul indispensabil al Ligii.

- “sa reduca presiunea fiscala care a depasit limitele suportabilului'.

- sa se gaseasca “un miliard de euro (...) pentru a se pune capat misiunilor de pace' in strainatate (Libia, Afganistan, Liban). “Un alt miliard poate veni din reducerea facturii energetice', a declarat Bossi.

- sa se reduca “risipa si costurile politice', in conditiile in care salariile parlamentarilor si finantarea partidelor italiene sunt printre cele mai mari din Europa. “Ajunge cu masinile de serviciu finantate de contribuabil, eu mi-am cumparat-o pe a mea', a precizat Bossi.

- sa transfere in nordul tarii cel putin patru ministere.

×