x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul bilanţ al cutremurului din Noua Zeelandă: 145 de morţi

Ultimul bilanţ al cutremurului din Noua Zeelandă: 145 de morţi

26 Feb 2011   •   12:11

Autorităţile au reevaluat bilanţul cutremurului care a avut loc marţi în Noua Zeelandă, anunţând 145 de morţi şi 200 de persoane dispărute, pentru care nu mai există speranţe, în condiţiile în care niciun supravieţuitor nu a mai fost scos de sub dărâmături de miercuri.

 

Prezent la Christchurch, pentru a se întâlni cu rudele celor morţi şi dispăruţi, premierul neozeelandez John Key a declarat că ţara sa se confruntă cu cea mai mare tragedie din istorie, anunţând că marţi vor fi ţinute două minute de reculegere în memoria victimelor.

 

Şi pagubele materiale sunt uriaşe, autorităţile fiind de părere că o treime dintre clădirile din centrul oraşului trebuie demolate şi reconstruite.

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în majoritatea cartierelor, însă majoritatea celor 390.000 de locuitori nu au încă apă curentă şi sunt aprovizionaţi de cisterne. Peste 62.000 de locuinţe sunt private de apă şi alte 100.000 nu mai sunt conectate la canalizare. Circa 800 de toalete vor fi instalate de urgenţă, pentru a limita riscul apariţiei unor boli.

×
Subiecte în articol: cutremur noua zeelandă