x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul premier libian, arestat în Tunisia pentru trecerea ilegală a frontierei

Ultimul premier libian, arestat în Tunisia pentru trecerea ilegală a frontierei

21 Sep 2011   •   21:00

Ministerul tunisian de Interne a anuntat arestarea unui fost membru al regimului Gaddafi in apropierea frontierei cu Algeria.

Initial, oficialii tunisieni au anuntat ca persoana arestata este Al-Baghdadi Al-Mahmudi, prezentat drept fost sef al serviciilor de informatii libiene. Ulterior, autoritatile de la Tunis au precizat ca este vorba despre ultimul premier al guvernului regimului Gaddafi, care a fugit dupa ce rebelii au preluat controlul asupra capitalei Tripoli, luna trecuta.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei din Tunisia, Kadhem Zine el Abidine a anuntat ca Al-Baghdadi Al-Mahmoudi a comparut imediat in fata unei instante locale, fiind condamnat la sase luni de inchisoare pentru trecerea ilegala a frontierei.

Al-Baghdadi Al-Mahmoudi a fost arestat impreuna cu alti doi barbati de origine libiana, in apropierea unui oras din sud-vestul tarii, aflat langa la frontiera cu Algeria. Conform BBC, cei trei barbati nu dispuneau de stampila de intrare pe teritoriul tunisian, insa nu se stie daca acestia au patruns in Tunisia venind direct din Libia sau din Algeria.

×
Subiecte în articol: algeria premier arestare libia tunisia