x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul raport referitor la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370

Ultimul raport referitor la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370

03 Oct 2017   •   12:16
Ultimul raport referitor la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370

Oficialii australieni au oferit ultimul raport referitor la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370, afirmând că a fost “o mare tragedie” şi că este “aproape de neconceput” în epoca aviaţiei moderne, scrie The Guardian.

Au trecut trei ani şi jumătate de când MH370, cei 239 de pasageri aflaţi la bord şi membrii echipajului au dispărut în timpul unei zbor între Kuala Lumpur şi Beijing. În ciuda celor mai mari şi mai scumpe căutări din istorie, locaţia avionului a rămas un mister.

Marţi, agenţia care a coordonat căutările, Australian Transport Safety Bureau (ATSB), a lansat ultimul raport referitor la dispariţia avionului MH370. Raportul oferă detalii semnificative referitoare la căutări, însă puţine în ceea ce priveşte noile indicii referitoare la locaţia avionului. Căutările vor fi redeschise doar în cazul în care apar indicii credibile.

“Rămâne o mare tragedie şi sperăm că vom putea să aducem liniştirea completă a celor îndoliaţi”, a spus comisarul şef al ATSB, Greg Hood. “Sper, oricum, că vor fi puţin consolaţi de faptul că am făcut tot ce am putut pentru a găsi răspunsuri”.

Operaţiunea de găsirea a avionului MH370 a fost suspendată în ianuarie, după 1,046 zile de căutare, cauzând furie în rândul rudelor victimelor zborului.

Suspiciunile au condus la o căutare subacvatică fără succes, în care au fost verificaţi 2,800 de kilometri din coastra de vest a Australiei. Căutarea, în ciuda faptului că nu a dus la niciun indiciu referitor la locaţia avionului, a ajutat la eliminarea unei mari părţi din ocean, în care avionul ar fi putut fi.

“Căutările subacvatice au eliminat mare parte din zonele cu probabilitate ridicată obţinute prin reconstruirea traseului de zbor al aeronavei”, potrivit raportului.

MH370 a părăsit traiectoria zborului şi a continuat să zboare pentru şapte ore, dar nu a trimis nicio transmisie automată după primele 38 de minute de zbor. Ultima poziţie înregistrată a avionului a fost în vârful nordic al Sumatrei.

Primele 52 de zile de căutări la suprafaţă au acoperit o arie de milioane de kilometri pătraţi.

“Este aproape de neconceput şi, cu siguranţă, inacceptabil din punct de vedere social în epoca aviaţiei moderne... că o aeronavă de această dimensiune este de negăsit şi că lumea nu ştie cu certitudine ce s-a întâmplat cu ea şi cu ceilalţi aflaţi la bord”, se mai arată în raport.

Până acum, singurul indiciu referitor la soarta avionului este o bucată de metal, care a fost adusă de valuri pe insula Reunion, la peste 3.700 de kilometri de locul în care aveau loc căutările. Investigatorii francezi au confirmat, atunci, că bucata de metal a făcut parte din avionul Malaysia Airlines.

Zborul MH370 a dispărut pe 8 martie 2014.

 

×
Subiecte în articol: malaysia airlines MH370 mh370 disparitie