x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul zbor: Profesoara româncă de la bordul avionului dispărut

Ultimul zbor: Profesoara româncă de la bordul avionului dispărut

de Irina Cristea    |    Mihai Bunaziua    |    04 Iun 2009   •   00:00
Ultimul zbor: Profesoara româncă de la bordul avionului dispărut

Se măritase în urmă cu mai puţin de o lună şi în curând urma să plece în luna de miere. Dar zborul Air France 447 pe ruta Rio de Janeiro – Paris, la bordul căruia se îmbarcase pentru a se întoarce în Franţa, unde era stabilită, a fost ultimul drum pentru Violeta Băjenaru Declerck, românca aflată la bordul avionului prăbuşit în mod misterios în Oceanul Atlantic.



Originară din Buzău, femeia avea 34 de ani şi era măritată cu un cetăţean francez. Era cadru universitar la Ecole de Bois din Nantes (Franţa), unde preda Ştiinţe Economice şi ocupa funcţia de responsabil pentru Relaţii Internaţionale. În această calitate călătorise în Brazilia, întrucât pregătea diverse proiecte pentru studenţi.

PASIONATĂ DE CĂLĂTORII
Rudele refuză, deocamdată, să stea de vorbă cu presa. În schimb, fostul diriginte al Violetei Băjenaru a declarat, pentru Jurnalul Naţional, că încă din perioada liceului tânără era dornică să se implice în orice proiect ce ar fi presupus colaborări şi parteneriate cu instituţii de învăţământ de peste hotare. "Fiind şi prima promoţie de după revoluţie (a absolvit liceul în 1994 - n.r.), era foarte activă şi lua parte la tot felul de proiecte externe. Cum era o deplasare, ea făcea parte din delegaţia de elevi", ne-a spus profesorul Iacob Nicolae, de la Liceul "B.P. Haşdeu" din Buzău.

Datele de identificare au fost transmise luni de autorităţile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris, ajungând la Ministerul de Interne, care a anunţat familia. Autorităţile române s-au străduit, de altfel, să nu dea informaţii despre indetitatea Violetei Băjenaru. "Până în prezent, nu am primit din partea familiei acordul de a face public numele persoanei în cauză", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Alin Şerbănescu.

×
Subiecte în articol: externe