x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Un acord nereușit cu Coreea de Nord” nu este o opțiune pentru SUA

„Un acord nereușit cu Coreea de Nord” nu este o opțiune pentru SUA

23 Mai 2018   •   19:29
„Un acord nereușit cu Coreea de Nord” nu este o opțiune pentru SUA

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că SUA sunt pregătite să se retragă din negocierile cu Coreea de Nord în cazul în care viitoarele tratative privind programul nuclear nord-coreean merg în direcţia greşită, relatează Reuters. 

"Un acord nereuşit nu este o opţiune", a spus Pompeo la începutul unei audieri în Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor. ''Poporul american se bazează pe noi ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună. În cazul în care acordul potrivit nu se află pe masă, ne vom retrage cu respect", a spus el. 

Campania dusă de SUA, împreună cu partenerii lor, de exercitare a unor presiuni asupra Phenianului dă rezultate, a susţinut în continuare Pompeo. ''Poziţia noastră nu se va schimba până nu vedem paşi credibili făcuţi spre o denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreene", a subliniat el. 

În cursul audierii, Pompeo a declarat că Statele Unite nu au nicio intenţie de a face concesii Phenianului în cadrul summitului care va avea loc pe 12 iunie la Singapore între preşedintele Donald Trump şi Kim Jong Un. Preşedintele american Donald Trump a apreciat marţi că liderul nord-coreean Kim Jong-un este "serios" în ce priveşte intenţiile sale de denuclearizare, dar nu a exclus ca summitul istoric dintre cei doi lideri să fie amânat. 

Mike Pompeo a abordat, de asemenea, problema programului nuclear al Iranului, declarând că administraţia Trump intenţionează să lucreze cu "cât mai mulţi parteneri, prieteni şi aliaţi posibili'' pentru a opri ceea ce a descris ca fiind toate ameninţările nucleare şi non-nucleare ale Teheranului.

AGERPRES

×