x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un aliat al lui Donald Trump dorește moartea lui Barack Obama

Un aliat al lui Donald Trump dorește moartea lui Barack Obama

25 Dec 2016   •   13:40
Un aliat al lui Donald Trump dorește moartea lui Barack Obama

Un om de afaceri american, copreşedinte al campaniei lui Donald Trump în statul New York, a declanşat o vie polemică dorind moartea preşedintelui în exerciţiu, Barack Obama, şi făcând afirmaţii cu caracter rasiste la adresa Primei Doamne, transmite AFP. 

Întrebat ce şi-ar dori să se întâmple în 2017, Carl Paladino a răspuns că speră ca Barack Obama "să contracteze boala vacii nebune după ce va fi fost surprins având relaţii cu o Herford", stâlcind numele rasei bovine Hereford, şi "să moară înainte de proces". Chestionat apoi ce şi-ar dori să dispară anul viitor, fostul candidat republican la postul de guvernator al statului New York în 2010 a răspuns: "Michelle Obama". "Mi-ar plăcea să devină bărbat şi să fie eliberată în tufişurile din Zimbabwe, pentru trăi confortabil într-o peşteră cu gorila Maxie", a declarat pentru săptămânalul newyorkez Artvoice care a pus aceleaşi întrebări mai multor personalităţi în perspectiva anului 2017. 

Răspunsurile celui care a fost primit în Trump Tower, reşedinţa principală a preşedintelui ales, la New York, la începutul lunii au inflamat rapid reţelele sociale şi au provocat reacţii din partea unora dintre oamenii politici. 

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, care l-a învins pe republican în 2010 , a calificat aceste comentarii ca "rasiste urâte şi condamnabile". "Paladino are un lung trecut de declaraţii rasiste şi incendiare", a adăugat el într-un comunicat. "Afirmaţiile sale nu reflectă nici sentimentele, nici opiniile vreunui adevărat newyorkez", a subliniat el, calificând tirada ca "furie plină de ură". 

Preşedintele ales, Donald Trump, nu a reacţionat personal, dar o purtătoare de cuvânt citată de New York Times a declarat că remarcile lui Carl Paladino sunt "total condamnabile şi nu îşi au locul în discursul nostru public". 

În faţa reacţiilor provocate de comentariile sale, Carl Paladino a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care consideră că afirmaţiile sale "nu au nimic rasist". 

Omul de afaceri din Buffalo (statul New York) a profitat de ocazie pentru a ataca din nou cuplul prezidenţial, declarând că Barack Obama este un "laş fricos" şi că Michelle Obama ar trebui "să meargă într-un loc unde va fi fericită", citează Agerpres.

×