x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un alpinist austriac și-a pierdut viața într-o avalanșă

Un alpinist austriac și-a pierdut viața într-o avalanșă

01 Iul 2018   •   12:01
Un alpinist austriac și-a pierdut viața într-o avalanșă

Un alpinist austriac şi-a pierdut viaţa şi doi alpinişti britanici au fost răniţi într-o avalanşă produsă în nordul Pakistanului, potrivit autorităţilor, informează DPA şi AFP. 

''Trupul unui alpinist austriac a fost recuperat şi doi alpinişti britanici răniţi au fost salvaţi de o echipă a aviaţiei militare'', a declarat pentru DPA Karar Haideri, purtător de cuvânt al organizaţiei Clubul Alpin din Pakistan. 

Avalanşa a avut loc sâmbătă când cei trei bărbaţi se aflau la 5.800 metri altitudine, pe versantul Ultar din Valea Hunza. Misiunea de salvare nu a putu fi demarată imediat din cauza timpului nefavorabil, a mai precizat Haideri. 

Cei doi răniţi vor fi transportaţi la Islamabad. 

Alpinistul austriac care şi-a pierdut viaţa este Christian Huber, iar alpinişti răniţi sunt Bruce Normand şi Timothy Miller, potrivit AFP. 

Situată între vestul lanţului muntos Himalaya, Munţii Hindukuş şi Munţii Karakoram, regiunea Gilgit-Baltistan, acolo unde se află Valea Hunza, deţine 18 dintre 50 cele mai înalte vârfuri muntoase din lume, printre care şi K2, unul dintre cele mai râvnite de alpinişti.AGERPRES

×
Subiecte în articol: avalansa alpinist austriac pakistan