x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un alpinist cu ambele picioare amputate a reuşit să urce pe Muntele Everest

Un alpinist cu ambele picioare amputate a reuşit să urce pe Muntele Everest

15 Mai 2018   •   16:47
Un alpinist cu ambele picioare amputate a reuşit să urce pe Muntele Everest
Sursa foto: Facebook

Un alpinist chinez, care şi-a pierdut labele picioarelor în timp ce încerca să ajungă pe Vârful Everest, în urmă cu 43 de ani, iar la scurt timp ambele picioare i-au fost amputate din cauza cancerului, a reuşit să ajungă cu succes în vârsful muntelui, în cea de-a cincea încercare, scrie The Guardian.

Xia Boyu a ajuns pe cel mai înalt vârf din lume, luni, cu un grup de alte 13 persoane.

În aceeaşi zi, Steve Plain, un alpinist australian, a ajuns la summit, stabilind şi un record de viteză pentru urcarea celui mai înalt munte, Muntele Everest. 

Xia, în vârstă de 69 de ani, a făcut parte dintr-o echipă de 20 de chinezi care au încercat să urce pe vârful de 8,848 de metri în 1975. La aproximtiv 200 de metri de vârf, alpiniştii au fost obligaţi să se întoarcă din cauza furtunilor care aveau loc la altitudine mare.

Grupul cobora în condiţii dificile când Xia, care avea 26 de ani atunci, a renunţat la sacul său de dormit pentru a-l oferi unui alpinist bolnav, potrivit presei din China. În dimineaţa următoare, Xia s-a trezit cu labele picioarelor degerate, fiind necesară amputarea.

“A urca pe Everest reprezintă visul meu. Trebuie să-mi îndeplinesc visul. Reprezintă o provocare personală, dar şi o provocare a destinului”, a spus Xia Boyu la summitul de pe vârful Everest.

În 2014, Xia a fost gata să încerce să urce pe Everest din nou, însă încercarea sa a fost oprită de o puternică avalanşă. O altă încercare a avut loc în următorul an, însă a fost nevoit să abandoneze din cauza unui cutremur în Nepal.

 

 

×