x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un alpinist indian, prima persoană care şi-a pierdut viaţa pe Muntele Everest în 2019

Un alpinist indian, prima persoană care şi-a pierdut viaţa pe Muntele Everest în 2019

17 Mai 2019   •   14:23
Un alpinist indian, prima persoană care şi-a pierdut viaţa pe Muntele Everest în 2019

Un alpinist indian a devenit prima persoană care şi-a pierdut viaţa în 2019 pe Muntele Everest, unde un alpinist irlandez este de asemenea dat dispărut, au declarat oficiali ai expediţiei, relatează AFP.

Ravi Thakar, 28 de ani, a fost găsit mort vineri dimineaţă în cortul său, la 7.920 de metri altitudine, ultima oprire înainte de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte de pe Pământ.

"O operaţiune este în curs de desfăşurare pentru a-i coborî trupul", a declarat Mingma Sherpa, de la agenţia Seven Summit Treks.

Un alt alpinist care participa la aceeaşi expediţie, irlandezul Seamus Lawless, 39 de ani, este căutat după ce a alunecat joi într-o zonă situată la 8.300 de metri altitudine.

Cei doi alpinişti făceau parte dintr-o echipă de opt persoane, printre care se numără şi Saray Khumalo, prima femeie de culoare din Africa care a ajuns pe "acoperişul lumii".

Anul trecut, cinci persoane şi-au pierdut viaţa pe Everest.

Un soldat din armata indiană a murit pe Muntele Makalu, situat la vest de Everest, unde un alt alpinist indian este dat dispărut.

Sezonul de alpinism este în plină desfăşurare pe vârfurile acoperite de zăpadă din Nepal, unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume. Între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii mai, vremea oferă o perioadă scurtă de condiţii mai puţin extreme şi mai propice pentru căţărări.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: everest alpinist