x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un angajat al Renault s-a sinucis pentru că urma sa fie mutat în România

Un angajat al Renault s-a sinucis pentru că urma sa fie mutat în România

de Irina Cristea    |    20 Oct 2009   •   00:00

După ce cazurile de suicid de la France Telecom au ţinut primele pagini ale presei franceze, jurnaliştii din Hexagon scriu despre un alt angajat care se pare că şi-a pus capăt zilelor din cauza stresului de la locul de muncă.



Este vorba despre un caz datând din 2006, al unui angajat al Renault. Văduva lui spune că presiunile la care era supus au culminat cu anunţul că va fi detaşat în România, trasmite Metrofrance.com, preluat de Hotnews.

Femeia acuza compania pentru o "greşeală de neiertat"şi denunţă metodele dure de conducere folosite în cadrul instituţiei. Potrivit acesteia, soţul său a cazut victima unor presiuni extrem de mari, care au culminat cu anunţul unei mutaţii de 14 luni în România. De vină este managementul prin teroare, a declarat femeia. "Muncea tot timpul şi repeta că este «nul şi incapabil»". Despre anunţul privind detaşarea, ea a explicat că "teoretic, se poate refuza o misiune, dar în realitate nu se poate spune «nu» la Renault. Soţul meu nu mai vorbea.

În ultimele două luni de viaţă, a plâns în fiecare seară, a pierdut 8 kilograme şi nu a mai dormit mai mult de două ore pe noapte", a continuat femeia, acuzând compania că cerinţele erau inumane. Acum, Sylvie T. speră ca instanţa să stabilească vina angajatorului şi să creeze un precedent în ceea ce pare că a devenit un fenomen în Franţa. Avocatul Renault a dat asigurări că angajatorul "nu a fost supus la stres şi nici la condiţii de lucru speciale".

Cazul iese la suprafaţă în contextul în care la France Telecom s-au înregistrat 25 de sinucideri şi 13 tentative de sinucidere în rândul angajaţilor, în ultimele 20 de luni. Sindicaliştii dau vina pe climatul de stres produs de restructurări şi pe condiţiile proaste de muncă.

×
Subiecte în articol: externe Renault sinucidere