x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un atac terorist ce urma să aibă loc în timpul Eurovisionului, dejucat de autorităţi! Unul dintre atacatori a fost ucis

Un atac terorist ce urma să aibă loc în timpul Eurovisionului, dejucat de autorităţi! Unul dintre atacatori a fost ucis

30 Mai 2012   •   09:42
Un atac terorist ce urma să aibă loc în timpul Eurovisionului, dejucat de autorităţi! Unul dintre atacatori a fost ucis

Autoritatile din Azerbadjan au declarat astazi ca au dejucat un atentat terorist in timpul concursului Eurovision, scrie abc.az. "Obiectivul principal al gruparii a fost de a comite un act terorist in timpul Eurovisionului", anunta ministerul de Securitate Nationala, intr-un comunicat. Potrivit oficialilor, 40 de persoane suspectate de planuirea atacurilor au fost arestate.

Grupul terorist planuia atacuri in sala in care s-a desfasurat concursul, asupra cladirilor politiei si in hotelurile unde erau cazati turisti. Vizat a fost si presedintele din Azerbaijan, Ilham Aliyev, anunta The Malay Mail, care citeaza AFP.

"Au cumparat bilete la Eurovision cu scopul producerii unui atac in sala unde s-a desfasurat concursul", mai arata ministerul.

Autoritatile precizeaza ca membrii gruparii au opus rezistenta arestarii, unul dintre teroristi fiind ucis.

"Ministerul Sigurantei nationale a decis sa nu dezvaluie aceasta informatie in timpul Eurovisionului, pentru a nu crea panica in randul cetatenilor si invitatilor straini", a explicat ministerul azer.

×