x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un autobuz cu 44 de persoane s-a prăbușit într-un râu în Rusia

Un autobuz cu 44 de persoane s-a prăbușit într-un râu în Rusia

01 Dec 2019   •   12:32
Un autobuz cu 44 de persoane s-a prăbușit într-un râu în Rusia

Un autobuz cu aproximativ 40 de pasageri la bord a căzut duminică într-un râu în Siberia, 15 dintre pasageri pierzându-şi viaţa, au anunţat serviciile de salvare locale, relatează AFP.


Una dintre roţile autobuzului, care circula între două oraşe siberiene şi transporta 43 de pasageri, a explodat în timp ce se afla pe un pod, peste râul Kouenga din regiunea Zabaikalsk, potrivit unui comunicat al poliţiei rutiere locale, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Vehiculul a ieşit în afara carosabilului şi a căzut în râu, se arată în comunicat.

În total, ''15 persoane au murit în acest accident'', a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă locale, citat de RIA Novosti.

Autorităţile au deschis o anchetă penală pentru încălcarea normelor de securitate, a anunţat Comitetul de anchetă rus, principalul organism pentru cercetări penale din ţară.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Rusia, în principal din cauza consumului de alcool, a stării precare a drumurilor şi a nerespectării regulilor de circulaţie.

Numărul de decese în accidente rutiere în Rusia a scăzut însă în ultimii ani, ajungând la aproximativ 20.000 pe an.AGERPRES

×