x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion belgian F-16 s-a prăbușit în vestul Franței. Cei doi piloți au scăpat cu viață

Un avion belgian F-16 s-a prăbușit în vestul Franței. Cei doi piloți au scăpat cu viață

19 Sep 2019   •   15:04
Un avion belgian F-16 s-a prăbușit în vestul Franței. Cei doi piloți au scăpat cu viață

Un avion militar belgian de tipul F-16, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbuşit în această dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime.  Unul dintre cei doi piloţi a rămas însă suspendat de o linie de înaltă tensiune de care i s-a agățat paraşuta, a anunţat prefectura departamentului Morbihan. Avionul a decolat din Florennes (Belgia) şi se întorcea la baza aeronautică navală din Lann-Bihoue, în apropiere de oraşul Lorient (Franţa).

Pilotul şi copilotul său au reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire. Ambii au fost localizaţi şi sunt în viaţă, unul dintre aceștia a fost preluat deja de serviciile de intervenție rapidă. Aeronava nu avea arme la bord. Serviciile RTE încearcă să îl recupereze pe militarul suspendat. 

Un perimetru de securitate de 500 de metri a fost instituit în jurul locului prăbuşirii avionului şi forţe ale jandarmeriei au fost mobilizate la fața locului. Prefectura franceză a creat o celulă de criză. La operaţiunea de căutare a piloţilor şi de localizare a epavei avionului participă 40 de pompieri şi 20 de echipamente de salvare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: avion prabusit