x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion cu 268 de pasageri la bord şi-a pierdut BUCĂŢI din MOTOR, la decolare

Un avion cu 268 de pasageri la bord şi-a pierdut BUCĂŢI din MOTOR, la decolare

de Agerpres    |    12 Iul 2014   •   20:00
Un avion cu 268 de pasageri la bord şi-a pierdut BUCĂŢI din MOTOR, la decolare

Fragmente din motorul unui Airbus 330 al companiei TAP Portugal au căzut peste maşini şi peste o casă, la scurt timp după ce avionul a decolat de pe aeroportul din Lisabona, pilotul fiind nevoit să facă cale întoarsă, au anunţat surse din poliţie şi din compania portugheză, citate de France Presse.

Avionul, cu 268 de oameni la bord, se îndrepta către Sao Paolo şi 'a reuşit să aterizeze fără probleme' imediat după incident, produs sâmbătă dimineaţa, a spus un purtător de cuvânt al companiei aeriene care încearcă să găsească o soluţie pentru ca pasagerii să ajungă la destinaţie.

'Fragmente de motor au căzut peste maşini şi peste o casă, dar nu au existat răniţi în rândul pasagerilor', a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al poliţiei.

'Un enorm nor de fum a ieşit dintr-unul dintre motoare şi o ploaie de fragmente a căzut peste maşini', a povestit o tânără, care a spus că a fost lovită de resturi. Alte detalii despre incident nu au mai fost furnizate.

France Presse relatează că, marţea trecută, un alt aparat Airbus al companiei TAP, care efectua cursa Lisabona-Amsterdam, a trebuit să aterizeze pe aeroportul din Orly, din apropiere de Paris, după o problemă legată de depresurizarea cabinei.

Citește și 13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni


Întârzieri înregistrate în livrarea a şase avioane Airbus pe care TAP le-a achiziţionat de la alte companii aeriene a dus la mai multe amânări şi anulări ale zborurilor în ultimele luni, fapt ce a provocat nemulţumirea a numeroşi pasageri. Companie aflată în plină extindere, TAP a transportat în primul semestru al anului 5,2 milioane de pasageri, cu 7,2% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În această vară au fost inaugurate 11 rute noi, dintre care patru către America Latină.

×
Subiecte în articol: incident aviatic Portugalia