x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băieţel de cinci ani luptă împotriva cancerului vânzând desene

Un băieţel de cinci ani luptă împotriva cancerului vânzând desene

02 Mai 2011   •   18:55
Un băieţel de cinci ani luptă împotriva cancerului vânzând desene
Sursa foto: /catersnews.clipservers.com

Aidan Reed, un băieţel american în vârstă de numai cinci ani, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică în septembrie 2010. Supus chimioterapiei, un tratament dureros, dar şi costisitor, Aidan a strâns peste 30.000 de dolari vânzând pe internet desene cu monştri, personajele sale favorite.

 

Katie şi Wiley Reed, părinţii copilului, au fost devastaţi la aflarea diagnosticului, dar par hotărâţi să facă tot posibilul pentru a-şi vindeca băieţelul. Medicii din Kansas City le-au dat speranţe, 90 la sută dintre pacienţii supuşi chimioterapiei având şansa să scape de această boală, însă tratamentul costisitor i-a făcut să-şi ipotecheze locuinţa pentru a acoperi nota de plată.

 

Primul care le-a sărit în ajutor a fost Aidan, care, pe patul de spital, a început să deseneze personaje favorite, monştri din filme de animaţie cu mare trecere la puştii de vârsta sa. Băieţelul a vândut deja mai mult de 3.000 de desene, iar banii strânşi, peste 30.000 de dolari, au fost suficienţi pentru ridicarea ipotecii pusă pe casa părinţilor.

×
Subiecte în articol: cancer